Αλκάνα

Η αλκάνα εμφανίζει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντικνησμώδεις, στυπτικές, επουλωτικές και αντινεοπλασματικές ιδιότητες. Συνιστάται για τη θεραπεία των γαστρικών ελκών, των αιμορροΐδων, του βήχα και της βρογχικής καταρροής. Εφαρμόζεται εξωτερικά στο δέρμα για την αντιμετώπιση διάφορων δερματικών παθήσεων, των κιρσών, των πληγών, του κνησμού, των εξανθημάτων, των τραυμάτων και των εγκαυμάτων.

Αυτό το προϊόν είναι εξαντλημένο και μή διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Αλκάνα

Η αλκάνα (Alkanna tinctoria) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας Boraginaceae με ύψος έως 50 εκατοστά με πυκνά τριχωτό όρθιο ή απλωτό βλαστό, φύλλα επίσης τριχωτά, κατ’ εναλλαγή, λογχοειδή,

Τα άνθη της αλκάνας είναι  αρωματικά, ερμαφρόδιτα, με μπλε-μωβ χρώμα, σε βότρυ, ελκυστικά για τις μέλισσες και τις πεταλούδες με περίοδο ανθοφορίας από τον Απρίλιο – Ιούνιο.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Η αλκάνα είναι ίσως η ισχυρότερη επουλωτική ουσία που διαθέτουμε σήμερα και χρησιμοποιείται στις πιο δύσκολες πληγές για επούλωση με άριστα αποτελέσματα.

Από τη ρίζα της αλκάνας παράγεται μία βαθύ κόκκινη ουσία διαλυτή στο λίπος και σε αλκοόλ που χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσική χρωστική σε καλλυντικά (ρουζ, κραγιόν, αλοιφές, κρέμες, σαπούνια, βερνίκια , οίνους κ.α.) καθώς και κρασιά, αλλά και για τη βαφή ξύλου, πέτρας κ.τ.λ.

Η ρίζα Άλκανετ ή Aλκάννα ή Χάβα Τζίβα είναι πλούσιες σε βιοφλαβονοειδή και έχουν αντι-ιικές ιδιότητες (εναντίον των Staphylococcus aureus και Staphylococcus epidermidis), επίσης χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία τραυμάτων, εγκαυμάτων, ελκών και άλλων δερματικών παθήσεων.

Είναι κατάλληλη για τη θεραπεία ελκών στο διαβητικό πόδι, στην επούλωση αιμορροϊδοπάθειας, καθώς αποτελεί μία φυτική ουσία που βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος χωρίς τις παρενέργειες των χημικών ουσιών.

Οι δραστικές ουσίες

Οι δραστικές τις ουσίες της Αλκάνας λαμβάνονται απο την ρίζα του φυτού που έχει ένα βαθυκόκκινο χρώμα. Η ρίζα αφού συλλέγχθεί θα πρέπει να αποξηρανθεί και να κονιορτοποιηθεί.

Οι ουσίες αυτές είναι διαλυτές σε έλαια και σε αλκοόλ, μετά οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε βάμμααλλά και κεραλοιφή με βάση το έλαιο της αλκάνας και κερί μέλισσας .

 

Προφυλάξεις:

Πιθανή εκδήλωση ηπατοτοξικότητας και καρκινογένεσης μετά από παρατεταμένη λήψη του βοτάνου. Η εσωτερική χρήση δεν συνιστάται

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.06 kg
Συσκευασία

1 κιλό (-25%), 100 γρ

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αλκάνα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may also like…